Duur: ca. 4 uur
Optie: Crafted bierspel(+€ 5,-)

Vanaf 8 personen
Inclusief bier en wijn

“De geur van smeulend beuken- en eikenhout, de diep bronskleurige en warme paling.
Voor de liefhebber gaat er niets boven een warm gerookte paling en een glas goede witte wijn. Een knisperend vuurtje, zon, uitzicht over het water…”
(uit: de tekst die een van de cursisten achterliet)

Paling en garnalen roken bij rokerij Uitdam

Wij leren u om zelf paling te roken. Aal of paling, een verschil is er niet, de benaming paling of aal is plaats gebonden. Al eeuwen wordt er in Waterland aal gerookt op traditionele wijze. Het is een bijzondere vissoort, die zoals bekend vele duizenden kilometers zwemt om uiteindelijk in onze wateren terecht te komen. Aal wordt beschouwd als een van Nederlands lekkerste delicatesses. Het is daarom niet voor niets dat Uitdam, Volendam en Marken er om bekend staan.

Garnalen roken

Zelf wel eens garnalen gerookt? En hebt u een beeld bij gerookte garnalen met saffraan aioli, vers gebakken zuurdesem en aardappelsalade? In Scandinavië, op hun eilanden en fjorden, staan al eeuwenlang kleine houten rokerijen (ook wel Rokeriet genoemd). Wij hebben een Scandinavisch familiecontact en we hebben deze traditie naar Nederland gehaald. Ook deze garnalen rooktechniek leren wij u.

In dit bedrijfsuitje gaat u er net als bij de aal zelf mee aan de slag. U leert een gerecht bereiden, waar u nog lang over na zult praten. En, waar u op de dag van dit bedrijfsuitje van gaat smullen!

Locatie

In de tuin van rokerij Uitdam geven wij u deze bijzondere cursus. U leert in vier uur tijd de kneepjes van het roken (rijgen, drogen, garen en afroken). Tijdens de cursus worden er hapjes en drankjes geserveerd. Aan het eind van deze cursus heeft u genoeg kennis om zelf te roken en…. uw gasten te verrassen.

Beschikbaar

Uitdam

UitdamUitdam is a hamlet in the Dutch province of North Holland. It is a part of the municipality of Waterland, and lies on the coast of the IJsselmeer, about 12 km northeast of Amsterdam. The statistical area “Uitdam” has a population of around 160   Camping Jachthaven Uitdam offers you a wonderful holiday in its own Lees meer

Ons excuus, er zijn geen reviews beschikbaar voor deze tour.