Vertrektijd: 09:15
Duur: 6 uur, waarvan 1 uur in This is Holland
Vertreklocatie: Café de Pont, Buiksloterweg 3-5, Amsterdam
Aankomsttijd: ca. 14:15
Minimum leeftijd: 7 jaar

Combineer twee van onze beste tours: de populaire Windmolens en platteland excursie en een unieke vlucht over Holland in This is Holland.

Laat je door ons meenemen op een tocht van vijf uur langs de hoogtepunten van het landschap boven Amsterdam. Bezoek de windmolens van de Zaanse Schans, proef boerenkaas, leer hoe klompen gemaakt worden en wandel door pittoreske vissersdorpjes en het prachtige Broek in Waterland.

Wat je kunt verwachten

 • Een rondleiding over de Zaanse Schans
 • Een bezoek aan Volendam en Broek
 • Een bezoek aan een traditionele kaasmaker
 • Proef verschillende soorten kaas
 • Een demonstratie klompen maken
 • Een proefsessie met Schipper Bitter en Jenever aan het mooiste Havenrak

De Zaanse Schans

De Zaanse Schans is in Nederland heel bekend. Maar wist je ook dat op deze plek de eerste industriele revolutie plaatsvond? De uitvinding van de efficiente Hollandse windmolen was een keerpunt in onze geschiedenis. In de Gouden Eeuw stonden er honderden windmolens langs de rivier de Zaan.

Veel mensen denken bij molens aan polders, maar een windmolen is in feite een multifunctionele machine. In de hoogtijdagen werd hier van alles gemaakt: papier, hout, olie, verf, specerijen. De meeste windmolens werden achterhaald met de uitvinding van de stoommachine. Tegen de Tweede Wereldoorlog waren de meeste afgebroken. Na de oorlog werden de laatste overgebleven windmolens gered, naar de Zaanse Schans gebracht en opgeknapt. Deze molens draaien weer volop en zijn volledig in bedrijf.

Kaasboerderij

Na de Schans rijden we naar een kaasboerderij voor een demonstratie kaasmaken. Deze boerderij is in handen van een familie, die het klappen van de zweep kent. De kaasboeren zullen ons eveneens laten zien hoe klompen eigenlijk gemaakt worden. Vroeger ging dat met de hand en duurde het uren om een klomp te maken. Later namen machines het werk over en duurde het maar een paar minuten om een paar te maken. Een klompenmaker had een mooi beroep: bij het opmeten kreeg hij bij vrouwelijke klanten soms wel een hele enkel te zien!

Volendam

Vanaf de kaasboerderij is het maar een klein eindje rijden naar Volendam. Tijd voor een visje! Loop over de oude zeedijk en huis jezelf in Volendams kostuum voor een foto.

Broek in Waterland

Na Volendam rijden we naar het meest charmante dorpje van Waterland: Broek. Broek in Waterland was in de Gouden Eeuw een vakantiedorp voor de elite. Bankiers, kapiteins en handelaren bouwden grote landhuizen. Aan het havenrak verrezen theehuizen waar ze in de middag hun thee gebruikten. Aan het havenrak drinken we een jenevertje en een schipperbitter, voordat we weer koers zetten naar Amsterdam.

This is Holland

De tour duurt vijf uur. Hierna zetten we je af bij This is Holland, waar je een spectaculaire vierdimensionale vlucht over Nederland maakt. In deze vluchtsimulator voel je de wind en ruik je de tulpen! Beleef Nederland zoals je nog nooit hebt gedaan. Dit bezoek duurt circa een uur. De hele tour duurt zes uur.

Wat is er inbegrepen

 • Transport per moderne VW bus
 • Chauffeur en gids
 • Kaasproeverij
 • Klompendemonstratie
 • Toegang tot This is Holland

Wat is er niet inbegrepen

 • Lunch

Beschikbaar

Waterland

WaterlandWaterland is de naam van het groene veenlandschap ten noorden van Amsterdam. Waterland is letterlijk half water, half land. Door de natte achtertuin van Amsterdam lopen honderden kanaaltjes, riviertjes en slootjes. Dit landelijke gebied is zo Hollands als maar kan: volkomen plat, met groene weides, slingerende dijken en oude poldertjes. Waterland is Holland in een Lees meer

Volendam

VolendamVolendam is misschien wel het bekendste vissersdorp van Nederland. Jaarlijks komen er dan ook twee miljoen bezoekers naar het schilderachtige dorpje aan de voormalige Zuiderzee. De belangrijkste trekpleister is de oude zeedijk met zijn kleurrijke huizen. De dijk, met zijn cafés en restaurants, kijkt uit over het IJsselmeer, het grootste zoetwatermeer van Europa.  In de Lees meer

Zaanse Schans

Zaanse SchansDe Zaanse Schans is de plek in Noord-Holland om draaiende windmolens te zien. Deze Zaanse windmolens staan op een historische waterkant. De Zaanse Schans is de eerste stop op onze halve-dagtour door Waterland en misschien wel de meest interessante. Niet veel mensen weten dat dit de plek is waar de eerste industriële revolutie plaatsvond. Toen Lees meer

Broek in Waterland

Broek in WaterlandDichtbij Amsterdam ligt Broek in Waterland, misschien wel een van de mooiste dorpjes van Noord-Holland. Broek in Waterland is de laatste stop op onze Windmolens Zaanse Schans en platteland tour. Tegenwoordig is Broek een rustig plattelandsdorpje met een paar duizend inwoners. Maar ooit was het een rivaal van het machtige Amsterdam. Het had een diepe Lees meer

Monnickendam

MonnickendamMonnickendam is een van de oudste steden van Holland. Het werd gesticht door Friese monniken die onvermoeibaar in de modder ploeterden en dijken bouwden om het water tegen te houden. Monnickendam is een van de stops op onze Windmolens Zaanse Schans en platteland tour. Het centrum, met zijn oude sluis, speeltoren en waag vormt een Lees meer

Ons excuus, er zijn geen reviews beschikbaar voor deze tour.