Vertrektijd: 14:45
Duur: ca. 5 uur
Vertreklocatie: Cafe de Pont, Buiksloterweg 3-5, Amsterdam
Aankomsttijd: 19:45
Minimum leeftijd: 7 jaar

Wie Holland zegt, zegt bloemen. Zeker in het voorjaar is ons kustgebied een spektakel van bloeiende bloemenvelden. Met als grote sterren natuurlijk de tulpen.

Wat kun je verwachten

  • Bezoek een tulpenboerderij
  • Loop door het grootste tulpenveld ter wereld
  • Leer alles over tulpen
  • Afsluiting met een jenevertje en scheepsbittertje

Bij Experiencewaterland waren we al een tijd op zoek naar een alternatieve lokatie voor de Keukenhof. Wij houden namelijk van intieme plekken waar weinig toeristen komen, zodat we onze kleine groepen een geweldige en persoonlijke ervaring kunnen bieden. Dat doen we het liefst buiten de gebaande paden, bij lokale producenten die met liefde over hun vak kunnen vertellen.

Tulpen in Holland

Met deze gedachte zijn we deze winter op zoektocht gegaan naar het mooiste tulpenveld van Holland. In het hoge noorden van Noord-Holland vond Experiencewaterland een unieke locatie. Met trots presenteren we deze lente onze kersverse bloemenpartner in Sint Maartensvlotbrug. Deze bloemenproducent ligt middenin het grootste aaneengesloten tulpenveld ter wereld. 

Tijdens deze exclusieve tour dompelen we ons helemaal onder in de tulp. Dit is een hands-on tour waarbij we tulpen ruiken, voelen en plukken. We lopen door de uitgestrekte tulpenvelden met bloemen in alle kleuren. Het gebied heeft een weids karakter en heeft de meeste zonneschijn van Nederland. Deze tour is daarom misschien wel de mooiste manier om het begin van de de lente te vieren! 

De tour begint bij onze vaste ophaallocatie in Amsterdam-Noord. Vanaf daar rijden we in een uur naar Sint Maartensvlotbrug, tussen Alkmaar en Den Helder. We blijven hier ongeveer twee uur. Na de bloemenpracht rijden we -als de tijd het toestaat- ook even naar de duinen en de zee. Het strand van Camperduin is volgens veel mensen het mooiste van Nederland, dankzij de ruimte en leegte. Hierna zetten we weer koers naar Amsterdam. 

Wat is er inbegrepen

  • Vervoer
  • Gids
  • Een jenevertje en een scheepsbittertje

Beschikbaar

Waterland

WaterlandWaterland is de naam van het groene veenlandschap ten noorden van Amsterdam. Waterland is letterlijk half water, half land. Door de natte achtertuin van Amsterdam lopen honderden kanaaltjes, riviertjes en slootjes. Dit landelijke gebied is zo Hollands als maar kan: volkomen plat, met groene weides, slingerende dijken en oude poldertjes. Waterland is Holland in een Lees meer

Amsterdam-Noord

Amsterdam-NoordNoord is waar Amsterdam op dit moment bruist en inspireert. Niet gek voor een gebied waar Amsterdam eeuwenlang nauwelijks naar omkeek. Amsterdam-Noord is een klein stadsdeel, maar heeft tegenstellingen die je nergens anders in Amsterdam ziet. Je vindt er groene, pittoreske dijkdorpen naast strakke, moderne architectuur en rauwe festivals naast stijlvolle restaurants aan het water. Lees meer

Ons excuus, er zijn geen reviews beschikbaar voor deze tour.