Bedrijfsevenementen kunnen aangevraagd worden via de "verstuur aanvraag" rechts boven. Wij beantwoorden uw vraag binnen 24 uur. Mocht u direct uw aanvraag willen bespreken dan kan dit per telefoon. Klantenservice: 06 83 5339 42

NDSM werf “Hipste wijk ter wereld”

Op de NDSM-werf is het allemaal mogelijk: dromen en pionieren, bouwen en cultiveren, huren en kopen, oud en nieuw. De NDSM-werf – met zijn decor van oude kranen, scheepsbouwloodsen en de scheepshellingen van weleer – is een uniek stukje Amsterdam. Het is een van de laatste stukjes rauwe Amsterdamse geschiedenis waarop talentvolle kunstenaars, cultureel ondernemers, bijzondere horeca en visionaire architecten nu hun stempel drukken.

Waar komt u terecht?

Dit bedrijfsuitje is het Amsterdamse brandpunt van de grote contrasten: van de kleinste podiumproductie tot het grootste festival, van oude cultuurhistorie tot de modernste gebouwen, van klassiek tot avant garde, van een broodje kaas tot een culinair vijfgangenmenu, van oude lekke roeiboeten tot de nieuwste jachten. De NDSM-werf is als grootste broedplaats van Nederland vooral ook digitaal: weet wat er te gebeuren staat, weet waar je lekker kunt eten en gezellig kunt drinken met uitzicht op de altijd spannende IJ-haven

Deze omgeving heeft een hevige ontwikkeling doorgemaakt. Het resultaat is, dat ze daarmee wereldwijd in de top drie van hipste wijken terecht is gekomen. In dit vernieuwde NDSM gebied met zijn prachtige historie van scheepsbouw zijn we nu omringd door nieuwe restaurants, hippe terrassen en clubs.

Een korte break in de polder


(bron: Experiencewaterland KajMunk college)

Uw tour

In dit bedrijfsuitje nemen we uw groep mee op een tocht waar we het NDSM terrein gaan verkennen. Experiencewaterland zet fietsen klaar waarop onze gidsen uw team een culturele tour laten beleven. We komen langs de mooiste plekken, historisch belangrijke objecten en u hoort de verhalen achter de monumenten die het NDSM gebied rijk is.

Na de verkenning van dit gebied fietsen we met u door Amsterdam noord langs de Ceuvel richting de Schellingwoudedijk. Hier hoort u over het project de Ceuvel, over Rembrandt van Rijn in Noord (Galgenvelden die hij geschetst heeft). We vervolgen onze weg langs Durgerdam aan het Markermeer waar we vertellen over de historie van de Dijk, Pampus eiland (voor pampus liggen) en Vuurtoreneiland.

Na Durgerdam slaan we af richting Ransdorp (ook hier heeft Rembrandt van Rijn gewoond en gewerkt). We bezoeken de plek van waar hij de toren heeft geschetst. In Ransdorp kunt u de fietsen neerzetten (deze worden door ons opgehaald en weggebracht).

Culinair verwend worden

Hier verwennen wij u met een smaakvol biologisch 3-gangen diner (bijvoorbeeld biologische big op het spit, op hooi gerookt lam en hele Noorse zalmen uit de houtovens). U bent daar met elkaar in de Boerenschuur van Experiencewaterland, een unieke locatie. Buiten staan vuurkorven voor de avond en balen stro rond een kampvuur om na het diner bij een vuurtje in de buitenlucht na te genieten.

Beschikbaar

Ons excuus, er zijn geen reviews beschikbaar voor deze tour.