Op de NDSM-werf is het allemaal mogelijk: dromen en pionieren, bouwen en cultiveren, huren en kopen, oud en nieuw. De NDSM-werf – met zijn decor van oude kranen, scheepsbouwloodsen en de scheepshellingen van weleer – is een uniek stukje Amsterdam.

Wat kun je verwachten

  • Bewonder de hipste wijk ter wereld
  • Fiets door pittoreske dorpjes
  • Geniet van een driegangendiner

De NDMS-werf is een van de laatste stukjes rauwe Amsterdamse geschiedenis waarop talentvolle kunstenaars, cultureel ondernemers, bijzondere horeca en visionaire architecten nu hun stempel drukken.

Dit bedrijfsuitje is het Amsterdamse brandpunt van de grote contrasten: van de kleinste podiumproductie tot het grootste festival, van oude cultuurhistorie tot de modernste gebouwen, van klassiek tot avant garde, van een broodje kaas tot een culinair vijfgangenmenu, van oude lekke roeiboeten tot de nieuwste jachten. De NDSM-werf is als grootste broedplaats van Nederland vooral ook digitaal. Weet wat er te gebeuren staat, weet waar je lekker kunt eten en gezellig kunt drinken met uitzicht op de altijd spannende IJ-haven.

Deze omgeving heeft een hevige ontwikkeling doorgemaakt. Het resultaat is dat ze daarmee wereldwijd in de top drie van hipste wijken terecht is gekomen. In dit vernieuwde NDSM-gebied met zijn prachtige historie van scheepsbouw zijn we nu omringd door nieuwe restaurants, hippe terrassen en clubs.


(bron: Experience Waterland, KajMunk college)

NDSM-terrein

In dit bedrijfsuitje nemen we jouw groep mee op een tocht over het NDSM-terrein. Experiencewaterland zet fietsen klaar, waarop onze gidsen jouw team een culturele tour laten beleven. We komen langs de mooiste plekken, historisch belangrijke objecten en je hoort de verhalen achter de monumenten die het NDSM-gebied rijk is.

Na de verkenning van dit gebied fietsen we met je door Amsterdam-Noord langs de Ceuvel richting de Schellingwoudedijk. Ook fietsen we langs de Galgenvelden, die zijn vereeuwigd door Rembrandt van Rijn. We vervolgen onze weg langs Durgerdam, waar we Pampus en Vuurtoreneiland kunnen zien liggen.

Na Durgerdam slaan we af richting Ransdorp. We bezoeken de plek van waar Rembrandt de kerktoren heeft geschetst. In Ransdorp zet je de fietsen neer. Deze worden door ons opgehaald en weggebracht.

Culinaire verwennerij

In Ransdorp verwennen wij je met een smaakvol biologisch driegangendiner (bijvoorbeeld biologische big op het spit, op hooi gerookt lam en hele Noorse zalmen uit de houtovens). Het diner wordt geserveerd in de boerenschuur van Experiencewaterland. Buiten staan vuurkorven voor de avond en balen stro rond een kampvuur om na het diner bij een vuurtje in de buitenlucht na te genieten.

Beschikbaar

Amsterdam-Noord

Amsterdam-NoordNoord is waar Amsterdam op dit moment bruist en inspireert. Niet gek voor een gebied waar Amsterdam eeuwenlang nauwelijks naar omkeek. Amsterdam-Noord is een klein stadsdeel, maar heeft tegenstellingen die je nergens anders in Amsterdam ziet. Je vindt er groene, pittoreske dijkdorpen naast strakke, moderne architectuur en rauwe festivals naast stijlvolle restaurants aan het water. Lees meer

Durgerdam

DurgerdamDurgerdam is een van de mooiste dijkdorpjes van Noord-Holland en ligt vlakbij Amsterdam. Durgerdam ligt op een lange en bochtige dijk met een schitterend uitzicht over het IJsselmeer. Zoals zoveel dorpjes in Holland moest Durgerdam eeuwenlang vechten tegen het water en de zee. Tijdens de Sint-Elizabethvloed aan het begin van de vijftiende eeuw werd het Lees meer

Ons excuus, er zijn geen reviews beschikbaar voor deze tour.